Mij's

Biermij

B. Antal & M. Fokkema

De biermij is veruit de belangrijkste mij op De Engelenbak en heeft daarnaast ook nog de grootste omzet. Heineken is de huisleverancier. Op ieder moment van de dag kan je van alles turven. Cola, Pils, Ice-tea, Cassis, zelfs en nog veel meer. Ook voor chipjes wordt gezorgd. Voor feestjes laten we de fusten aanrukken rechtstreeks uit Wateringen (opslagplaats Heineken Haaglanden). De Engelenbak is het enige studentenhuis dat wordt beschouwt als café. En dus ook op die manier bevoorraad wordt.

Wijmij

N. Ornstein

Alcohol, we houden er allemaal van. Men begeeft zich elke avond weer naar een bar, stamkroeg of sociëteit om daar tegen beter weten in, in grote getalen, pils te verpletteren. Om op bacchantische wijze je lichaam te vernietigen alsof de morgen niet bestaat.

Er komt een dag dat de jonge student zal beseffen dat er meer in het leven is dan alleen Heineken Pils. Op die dag is de Wijnmij er voor de man, die hunkert naar meer. Meer smaak, meer finesse en een hoger alcoholgehalte. Tot diep in de nacht flessen soldaat maken totdat je mond verzadigt is van te jonge tannines. Pas dan en alleen dan, wordt de jonge student een man.

Broodmij

A. Malpaga

Een van de meest essentiële onderdelen van vele maaltijden, het brood. Elke ochtend, zes dagen per week, wordt er vers brood aan de deur geleverd van Studenten Heerenhuisch de Engelenbak dankzij de inzet van de Broodmij. Hij communiceert met de bakker in Delft welke hoeveelheden en soorten brood elke dag gebakken mogen worden zodat de heren van de Engelenbak hun dag sterk kunnen beginnen. Zo is de Broodmij uiterst belangrijk voor de jongere heren, die graag een simpele boterham willen in de ochtend. Echter moet er ook geraffineerder brood aanwezig zijn voor de wat oudere, culinair kundige, heeren tijdens bijvoorbeeld de lunch. Het is dus ook waar dat in de eerste weken van zijn roeping de Broodmij veel moet nadenken en uittesten, zodat hij op een gegeven moment een perfect assortiment aan brood, elke ochtend op tafel kan zetten.

Persmij

C. Spoon

Een lekker sinaasappeltje is natuurlijk nooit vervelend! Heerlijk als je brak bent of jezelf helemaal gesloopt hebt de afgelopen dagen.

Eimij

L. Gaugler

64 calorieën; 4,4 gram vet, waarvan 1,4 verzadigd; 6,2 gram proteïnen. Dat allemaal in één ei, ook wel beter bekend als de emulgator van het leven. Het cruciale ingrediënt van een goed ontbijt, lunch en zelfs sommige avondmalen. Geen eieren in huis betekent dat er slechts boterhammen met pindakaas gegeten zullen worden, het beruchte HJ-bammetje. Oftewel is het van groot belang dat de heeren eieren in huisch hebben.

Hier heeft de Engelenbak een mij voor in het leven geroepen: de Eimij. Niet alleen zorgt deze mij voor de nodige voedingsstoffen, maar het brengt ook andere voordelen met zich mee. Twee dozijnen vakjes in de eetzaal die allemaal stuk voor stuk door de eigenaren zelf gevuld moeten worden met eieren klinkt als een logistieke en financiële catastrofe. Tevens is het altijd mogelijk om wat lekkers te maken wanneer men een zo goed als lege ijskast heeft. De taak van de Eimij is het huis voorzien van deze voordelen en dus eieren. In het kort: een Mij die niet complex is, maar zeker niet onbelangrijk

Lampenmij

A. Malpaga

De verlichting van Studenten Heerenhuisch de Engelenbak wordt vaak als vanzelfsprekend gezien. Hier zit echter het bloed, zweet en de tranen van de Lampenmij achter. Het zal u verbazen hoeveel lampen, en hoeveel verschillende soorten lampen, er wel niet in dit prachtige huis elke dag gloeien. Zo heeft de hij vrijwel alle soorten lampjes van het huis op de bovengang geborgen, behalve de beruchte TL-buizen waar elke Lampenmij een haat-, liefde-relatie mee heeft. Hij heeft bijna nooit vrij, met uitzondering van ‘Help Elkaars Week’, waar hij onder het warme kaarslicht rustig zijn ogen kan sluiten tot de kaarsen zichzelf doven terwijl de lampen en buizen kunnen genieten van hun weekje rust.

Espressomij

L. Gaarlandt

In veel koffietentjes zal je verschrikkelijk ingewikkelde uitgebreide bakjes pleur kunnen vinden. Ga een keer langs de Starbucks en je weet niet eens waar je moet beginnen. Koffie is een kunst, dát hebben zij dan wel begrepen, maar van een 3 dubbele venti frappucino wordt niemand blij. Bij de espresso-mij houden we het lekker simpel. Je hebt de keuze uit normaal, sterk en extra sterk. Ideaal, zo krijg je de kunst en het vakmanschap van lekkere koffie in één smaak, zwart.

Wanneer de hj’s nog aan het leren zijn om geen slootwater op te zetten, kan je bij de espressomij al ontelbare overheerlijke bakjes zwart goud zetten. En als je dan verwacht dat de hj’s op den duur wel iets zouden gaan leren over een lekker bakje koffie, zal je toch altijd versteld staan als dan zelfs de meest capabele hj het weer voor elkaar krijgt om een verschrikkelijk gore bak tevoorschijn te halen.

Bij de espresso-mij zal je dat probleem niet hebben, dankzij de Jura krijg je snel, voor weinig een consistent lekker bakkie voor het studeren of andere ongein.

Kluschmij

C. Minderhout, P. de la Court (assist)

De Klusmij is onmisbaar in de Engelenbak. Men zegt dat je pas echt een man wordt wanneer je klusmij bent geweest. Het verheugt mij dan ook om mezelf te kunnen rekenen tot dit voortreffelijke genootschap. In het huis is deze taak de fundering die er voor zorgt dat alles soepel verloopt. Tijdens belangrijke evenementen zoals Huischfeest, de befaamde schilderweek en tijdens een klusdag moet men kunnen vertrouwen op de klusmij en diens vaardigheden.

Maar de klusmij vertegenwoordigt meer dan alleen hier een daar een paar projectjes afmaken. Autonoom zijn en zelf alles regelen zonder te zeuren zijn namelijk kwaliteiten die de Engelenbak van oudsher zo mooi maakt. Deze kwaliteiten worden er dan ook bij elke bewoner van de Engelenbak ingebeukt. Of ze het nou willen of niet. Los van alle prachtige aspecten van de klusmij moet een klusmij wel waakzaam zijn. Want hoewel er her en der wordt geklust neemt men vaak niet de moeite om het gereedschap in orde te houden. Dus bij deze: Lever uw gereedschap in!

Blijf allemaal lekker klussen en voltooi zo af en toe nog eens een projectje voor het gemeenschappelijk goed!

Webmij

E. Sanders

De webmij is belast met het bijhouden van de internetpagina. Hij is de koning die het mogelijk maakt dat www.engelenbak.com online is.

Netmij

E. Sanders

Engelen vliegen wel eens hoog in de wolken en ook deze angels zijn niet vies van de cloud. Van kelder tot de flat moeten de bewoners van de Engelenbak kunnen rekenen op een betrouwbare draadloze verbinding tot het wereldwijde web. Vooral op het moment dat een landelijke lockdown iedere student gebiedt zijn ECT’s vanuit huis binnen te harken, blijkt een stabiele verbinding van levensbelang. Het was rond deze tijd - nog midden in de pandemie - dat oud-netmij Sem Voet, met zijn vertrek uit Delft aan de horizon, mij aanstelde als nieuwe poortwachter der bits en bytes.

We trokken een dag uit om samen het netwerk van kabels, routers, switches en acces points door te nemen. Het was op deze dag dat Sem mij ook een idee toespeelde; een ietwat komische ‘stel dat we…’. Het leek te mooi om waar te zijn en we konden er beiden om lachen, maar in feite was het Sem zijn laatste wens. En samen zouden wij deze wens in vervulling laten gaan.

Een jaar of twee geleden, vertelde Sem mij die dag, heeft onze woningcorporatie een peperduur, top-of-the-line systeem aan laten leggen dat elke huisgenoot, logé en HJ zou kunnen voorzien van een snelle wifi-verbinding. Het fysieke netwerk was geïnstalleerd eer wij met onze aanbieder tot een nieuwe overeenkomst waren gekomen en omdat het bijbehorende contract zo verschrikkelijk duur bleek is aan onze kant nooit een handtekening gezet. De belofte van een gloednieuw netwerk bleef uit. Het systeem werd (zowel fysiek als digitaal) achter slot en grendel geplaatst. In huis keerde men terug naar de oude gewoonte; een lappendeken van routers en signaalversterkers. Alleen Sem had de hoop nog niet geheel opgegeven.

Door de jaren heen groeide zijn droom uit tot een plan en op 21 april 2021 pleegden Sem Voet en ik de grootste wifi-netwerkkaap in de geschiedenis van de Engelenbak. Sindsdien stroomt en straalt ons netwerk door de snelste kabels en de slimste routers. En we hebben er geen cent voor betaald.

Pennenmij

T. Toxopeus & N. Ornstein

De Pennenmij is dé steunpilaar van De Engelenbak. Hij zorgt er namelijk samen met de Potlood Pik voor dat de turflijsten van alle mij's ten allen tijden voorzien zijn van een aan een koord bevestigde schrijfnaald, zonder ons schrijfgerei zijn we nergens.

God geeft een pen aan de wijze en een toetsenbord aan de nar. Naast de voorziening van pennen is de Pennenmij immers ook het intellectuele centrum binnen het huis. Door de gezonde verslaving aan puzzelen is er beschikking over een hogere concentratie, een betere motoriek, optimisme en het denken in oplossingen.

‘Hoe word je Pennenmij?’ vraagt u zich misschien af. Niet zomaar is het antwoord. Dag in dag uit zal een hopend Pennenmij met zijn zwetende neus en krakende hersenen boven de dagelijkse kruiswoordpuzzel moeten hangen wil hij überhaupt een kans maken. Wie niet woordt, wie niet scoort zeggen ze ook wel. Hiernaast moet hij 's avonds aan de bar de bij de spelletjes notuleren totdat zijn kompas van de pen is, anders kan hij het Pennenmijschap wel op zijn buik schrijven.

Huis Energie Manager

F. de Meij

Deze persoon tracht het energieverbruik van de heren huisgenoten binnen de perken te houden. Of dit lukt is maar de vraag!? Zo heel af en toe wil deze persoon toeslaan als de lampen van iemand nog aanstaan…

Beerkoninck

T. Krijger & L. Gaarlandt

Voor en door Virgiel, of eerder voor de Engelenbak door Virgiel. Zo luidt het levensmotto ieder jaar weer voor een tweetal verschrikkelijk mooie Paepen van de Paeperié. Met dank aan deze twee ongelofelijk mooie stukobazen wordt er elke maandag op het moederschip een heerlijk maaltijd speciaal voor ons klaargezet. Vers klaargemaakt door onze persoonlijke chef Edwin.

De Beerkoninck is persoonlijk verantwoordelijk voor het voortzetten van onze Virgiliaanse tradities in het mooiste huis van delft. We maken ons er persoonlijk hard voor om het leven van het Virgiel bestuur zo zuur mogelijk te maken. Dit betekent niet dat wij geen mooie leden zijn, maar wij zullen ons altijd inzetten om onze eigenheid en karakter op deze vereniging te behouden. Als echte pilscobra’s zullen wij ons huis, zoals alleen echte Engelenbakkers kunnen, al slopend en zuipend vertegenwoordigen.

Gymmij

D. Kuenen

BSA, een schok voor heel studerend Nederland en een pijnlijke realiteit dat er naast drinken ook iets moet gebeuren tijdens de studententijd. De Engelenbak heeft, los van misschien het rukkershof, weinig bare tijden ondervonden. Maar de invoering van het BSA deed veel met de jongens en een belangrijk aspect van het leven verdween: de Slaapzaal.

Hier kwam gelukkig iets prachtigs voor in de plaats. Verschuilt achter een kast lagen geen jongens meer, maar stapels gewichten. Bij binnenkomst ruikt men nu geen kegel, maar muf zweet. Geen doodse stilte, maar keíharde hardcore. Trainen voor een ringvaart, de vrouwtjes of als voorbereiding op HJ-sloopweekend, al je goede voornemens kunnen zich manifesteren in deze ruimte. De Gym-Mij houdt een oogje in het zeil en zorgt dat het gewicht van alle jongens rond de 89 kilo blijft schommelen. Nu zelfs met een Plasma-TV waar fitness lessen op gevolgd kunnen worden is het aantrekkelijker dan ooit tevoren om wat kilootjes te verplaatsen.

Noedelmij

J. Kuijper

Diep, diep verstopt in de makro kast zitten enkele geheimzinnige dozen met oriëntaals uiterlijk verstopt. Ze zijn gevuld met kleine, neon-gekleurde zakjes met onbekende letters en geen gewicht. De culinaire kenners weten het te vinden: de Noedelmij.

Overgegeven van krullenbol tot krullenbol, een dankbare Mij met weinig onderhoudsuren. Een seizoensgebonden taak die zich vooral toont tijdens de verkouden maanden. Enkele huischgenoten weten zich verblijden met de exotische bouquetten, maar menig lid van de Engelenbak houdt het bij Ei en Koffie. Desondanks blijft ze bestaan, daar weggemoffeld in het stoffige hoekje van de Makro Kast, de Noedelmij.

Eboman

D. Kuenen

Als toezichthouder van het welbekende Eetboek is de Ebo-man verantwoordelijk voor het temmen van de zwerfhonden die zich te pas en on te pas laten verwennen door hun meer welvarende huisgenoten. Kijk uit met voorschieten voor dit type HJ want rechttrekken heeft hij geen geld voor.

KC-L1Money

E. Sanders

Karvan die Cevi helemaal tam mensen. Water? Saai! Spice die shit. Liquid gold vriend. Alle smaken. Alles! Wil je strand en palmbomen? Tropical. Hou je van mos en kabouters? Easy. Bosvruchten. Meer een billenman? Ice Tea Peach. Kan gewoon. Bas? Framboos. Altijd chagrijnig? Citroen voor jouw zure hoofd. Het is écht zo makkelijk mensen. En het is niet alleen lekker. Dit is een uitzonderlijk gunstige investeringsmogelijkheid. Het perfecte moment om in te stappen. We staan aan de vooravond van een economische revolutie. Luister vriend. We weten allebei dat niet iedereen op onze aardbol even makkelijk aan schoon drinkwater kan komen. Er zijn nog mensen die hun dorst lessen met het bloed van hun vee, omdat het nu eenmaal een ongelooflijk gehannes is een wereldwijd waternet aan te leggen. Maar goed. Er komt een dag dat iedere ziel de godganse dag aan z’n eigen kraan kan liggen lurken. En geloof me, dan duurt het niet lang voordat ze gaan klagen hoor. ‘Tja, het is niet vies of zo. Het smaakt… gewoon nergens naar.’ Je kent het wel. Het is gewoon saai. Water = saai. Dus, zie jij wat ik zie? Moet ik het nog uitleggen? Ruik jij wat ik ruik? Ik ruik geld. KC-L1MOney vriend. Geld in alle smaken.

Frituurmij

D. olde Heuvel

Een knor met zijn eigen maatschappij, hoe heeft het ooit zo ver kunnen komen, en dan ook nog eens de meest hoogstaande van allemaal, de frituurmij. Ik verwacht dan ook dat de oprichters van deze vettige delicatesse mij, Pieter Egal en Oscar Meijer, beter bekend als Friet Vleesbal en Ossewit Mayo, weinig vertrouwen zullen hebben in de frituurmij dit jaar. Ik zal hun hun ongelijk bewijsen.

De frituurmij wordt dit jaar ambitieus aangepakt met als doel hem in zijn vroegere glorie te herstellen. In deze gloriejaren kregen de frituurspecialisten nog een toepasselijk alterego toegewezen. Deze oude traditie, begonnen met Friet Vleesbal en Ossewit Mayo natuurlijk, heb ik in ere hersteld door mezelf om te dopen tot Knor van Krokettenstein. Verder het ik bruin fruit assortiment uitgebreidt door kaasstengels en vlammetjes toe te voegen. Naast de reeds bekende kroketten, frikandellen, kipcorns, chickenwings en loempia’s. Wel betreur ik ten zeerste dat de vega happen een steeds groter aandeel bemachtigen in de vrieskist. Helaas is dit niet te ontkomen met nichterige vegatarische huisgenoten zoals HJ Kuijper. Ook is er een zeer innovatief project gaande met de naam;’ waterproof deep frying.’ Logés Ezra Sanders en mijn voorganger Frans Kaaskanon de Meij onwikkelen hierbij een hufterproof frituur systeem voor de barre wervelwinden en regenstormen die ons balkon te verduren krijgt.

Door deze maatregelen hoop ik dat de frituurmij weer op pad is naar zijn nieuwe gouden eeuw. Het blijft natuurlijk de belangrijkste mij. Ik kijk ernaaruit om mezelf bij het illustere gezelschap vann “Eerleden der Frituurmij” te voegen.

Fruitmij

P. de la Court

Balans, in het dagelijks leven misschien wel een van de meest essentiële elementen voor een vruchtbaar bestaan. Al in het oude China drong dit door in alle aspecten van het leven, elke yin moet ook een yang hebben. Al zegt actie = -reactie de meeste Delftenaren misschien wat meer. Deze filosofie wordt ook op de engelenbak tot op zeker hoogte nageleefd. De dagelijkse rumoer, huisfeesten en het beruchte huisweekend worden afgewisseld door half 9 koffie en de TU trein. En zo komt ook de fruitmij in beeld, want waar bier en frituur dagelijks genuttigd wordt moet men ook vitaminen binnen krijgen. Elke donderdag wordt er daarom in het schemerlicht van de vroege ochtend fruit gehaald. Zo wordt er toch nog een poging gedaan om het aantal 100 kilo diners te minimaliseren. Pak dus een lekker appeltje als je de eetzaal in komt en zorg dat je aan die kilootjes ontkomt.

Eetboekman

T. Krijger

Deze koning is zo goed in programmeren dat er een heel verrekeningsboek is gemaakt (digitaal) waarmee online directe saldi kunnen worden bekeken van alle onderlinge verrekeningen.

Snoepjesmij

E. Sanders

Naast darmklachten, vermoeidheid, overgewicht, diabetes type 2 en tandbederf kan te veel suiker ook leiden tot hoofdpijn, leververvetting, een overbelaste alvleesklier en vooral dat je zo tegen jezelf zegt: ‘gast wat tering lekker!’ Ja snoep is gewoon heel lekker. En verslavend. Net zoals alcohol en peuken. Hoe stuko is dat!? En je hoeft nooit meer zonder, want de snoepvoorraad op de Engelenbak raakt nooit op. We hebben winegums, zure matten, banaantjes, perziken, aardbeien… En dan heb ik het natuurlijk niet over die vitaminerijke sappige troep. Bah! Bij de Snoepjesmij kun je in alle rust het chemische derivaat wegturven tot je misselijk wordt.

Makromannen

M. Moorlag & M. Doekhie

Denk aan ons

als je weer een pot koffie in de ochtend zet om de dag door te komen, als je een limootje maakt als tussendoortje, als je nog een theetje zet voordat je slapen gaat.

Denk aan ons

als je weer een perfect afwasbeurt hebt gedraaid, als je met je schrobber en je sop alle glazen weer laat blinken, als je een doekje over de tafel heb gehaald en de vloer hebt geveegd om de eetzaal in haar oude glorie te herstellen.

Denk aan ons

als je weer in de keuken staat om een koningsmaal voor jezelf kookt, als je de olie zo zachtjes laat sudderen in de pan, als je het nog even op smaak moet brengen met peper en zout.

Denk aan ons

als je weer trek hebt om wat chips te snacken voor de pit, als je je clubgenoten wil laten zien hoe groot een fles Maggi wel niet kan zijn, als je weer een aluminium helm moet maken ter bescherming van de SpaceX launch.

Denk aan ons

als je weer zorgeloos je behoefte kan doen zonder een kans op wc-papier tekort, als je weer netjes je handen wast nadat je de wc schoon hebt achtergelaten, als je deze weer kan schoonmaken met de benodigde spullen als dit niet is gelukt.

Denk aan ons

Want wij denken altijd aan jou.

Spelletjeschmij

M. Moorlag

Toen wij menschen niet zoo verstandig bleken als een blijder eeuw in haar vereering van de Rede ons gewaand had, heeft men als benaming van onze soort naast homo sapiens die van homofaber, de menschmaker, gesteld. De term was minder treffend dan de eerste, want faber is ook menig dier. Wat van maken geldt, geldt ook van spelen: tal van dieren spelen.

Toch schijnt mij, naast homo faber, er een essentieele functie aan te duiden als het maken. Homo ludens, de spelende mensch.

Theedoekmij

T. Krijger, L. Gaarlandt, A. Malpaga, C. Minderhout, F. de Meij, E. Sanders, F. Poelman, D. Kuenen

Gefeliciteerd, je hebt je eerste jaar overleefd. Je mag nu de titel logé dragen. Hier blijft het echter niet bij, je bent nu automatisch ook Theedoekmij geworden, en je zal deze eervolle titel blijven dragen tot je je das hebt verdiend. Het belang van de Theedoekmij is onbeschrijfelijk, vandaar dat zij niet aan domme HJ’s kan worden overgelaten.

Aangezien we geen knorren zijn, en dus geen vaatwasser bezitten, zijn we nergens zonder onze theedoeken. Theedoeken op? Zeg maar dag tegen je schone kleren, er zal toch gedroogd moeten worden. En zorg er maar weer snel voor dat die theedoeken schoon zijn, want je wil natuurlijk ook iets om HJ’s mee te kunnen spanken. Of zelfs een ouderejaars die zijn theedoek niet goed terug hangt natuurlijk, als je durft.

Al met al zou het hier een zwijnenstal worden als de Theedoekmij er niet zou zijn, dus wees dankbaar voor zijn bestaan en voor alle komende Theedoekmij’ers, vervul je taak met trots!

Tikmij

J. Kuijper

Een relikwie van een simpeler verleden! Waarin huisgenoten zich zorgen maakten over het turven van ‘Tikjes’ en niet het behalen van een BSA… Na de ingang en normalisatie van de telemobiel is deze Mij welke vandaag de dag over het beheer van het cijfercode slot en dus de toegang van het pand gaat nog steeds enigszins verbonden met haar ondergang. De code is een mooi meetinstrument om neukertjes en prela’s te onderscheiden. Mocht je deze uitlekken of het voor elkaar krijgen deze drie maal verkeerd in te tikken dan zijn 5 poipies het gevolg.

Archiefmij

T. Krijger

Al het vunzige, vuile, schunnige en ordinaire beeldmateriaal, waar een echte Engelenbakker een voorliefde voor heeft, is op zoek naar een lekker warm plekje waar hij nog regelmatig aanschouwt mag worden. Na uitgebreide inspectie en van de Archief-mij vinden alle foto’s en video’s dan ook hun nieuwe thuis in het Archief. De herinneringen en de daaraan klevende verhalen van zowel binnen als buiten de muren van ons allen zo geliefde Bakkie zijn online vereeuwigd. Door gestructureerd zijn archiefwerkzaamheden te verrichten biedt de Archief-mij komende generaties een inkijk in de geschiedenis van de Engelenbak en houvast bij het opvolgen van haar tradities.

Peukenmij

F. Poelman & D. Kuenen

De Peukenmij, terug van weggeweest. De Peukenmij is opgericht door Oudhuischgenoot Tycho Stellart, deze kocht in zijn tijd goedkoop peuken in het buitenland in voor de tabaksjunkies van toen, en verkocht ze door voor de normale prijs. De winst hiervan ging naar asbakken, ventilatoren en andere voorzieningen om de niet-rokers (nerds) in huis te compenseren voor de “overlast” die rokers in huis veroorzaakten.

Na de heer Schellart was er Benno Fiorito. Deze heeft er voor gezorgd dat er een heuse peuken automaat in het mooiste huis van Delft is komen te hangen. Tijdens een proefperiode bij Lekkerland waarin genoeg peuken moesten worden gekocht, kocht hij zelf de hele peukenautomaat leeg om deze vervolgens op de turf weer aan te bieden. Toen de proefperiode eenmaal voorbij was, was het een feit, de Engelenbak had officieel een peukenautomaat hangen in de middengang!

Maar echter, aan alle mooie dingen komt een eind. De chipknip ging regelmatig kapot, en wie had er nou nog cash om peuken te kopen? De afname ging omlaag en Lekkerland voelde er niet zoveel voor om onze automaat te upgraden naar contactloos betalen, er werd immers niet meer veel afgenomen. Deze vicieuze cirkel heeft geleid tot het verlies van onze peukenautomaat, een mooie tijd waar we helaas slechts de beschadigde middengang vloer aan over hebben gehouden om hem te herinneren.

Jaren later kwamen er twee enthousiaste rook sjaarzen op kamer V te wonen. Maar het leven van een sjaars is duur, en sigaretten tegenwoordig ook. Deze heren, Laurens Gaarlandt en Timo Krijger, besloten om hun eigen sigaretten maar te gaan schieten. Toen de andere tabaksjunks eenmaal doorhadden dat er sigaretjes geschoten konden worden op kamer V, gingen de potten, evenals Timo’s en Laurens hun portemonnee, als maar sneller leeg.

Tot op een dag Timo en Laurens besloten een turflijst bij deze pot neer te leggen. De Peukenmij was eindelijk wedergekeerd.

Na een beetje gepuzzel heeft de Peukenmij nu eindelijk het perfecte plekje gevonden in Lorre 2.0, onderhand de mooiste plek van de bovengang, moge hij daar nog lang blijven bestaan.

Pablomij

J. van der Vlis

Paraderend door de gangen bewoog zich een roofdier eerste klas. Zijn prooi achterlatend zonder kop alsof het een oorlogsterrein was. Menig muis is verslonden door dit sluwe wezen. Zijn jachtgronden bevonden zich van de voordeur tot aan de achterdeur en de mooie gangen daartussenin. Wat daarbuiten gebeurde weet nagenoeg niemand. Er is maar één persoon die hier een klein beetje van meekreeg; De befmij.

Om te zorgen dat ons roofdier in topvorm bleef zette hij elke ochtend en avond een maal klaar. Vol met vitamine en de nodige mineralen. Hierdoor was Pablo “Intendo Dos” Escobar sneller en sterker dan ooit, zeker in zijn bulking season.

Niet alleen muizen vielen ten prooi aan onze hunk, ook was Pablo lid van De LHC. De vrouwtjes wisten niet wat ze met deze bom spieren aan moesten. Zeker de nieuwe kat van de voorburen leek in de smaak te vallen, helaas is dat spel verleden tijd. Onze kat Pablo is helaas overleden. Op 30 januari kregen wij het droevige bericht dat onze lieve Pablo niet meer bij ons was. Iets waar wij zeer van schrokken. Gelukkig hebben wij een oneindig aantal goede herinneringen waar wij aan terug kunnen denken.

Rust zacht lieve Pablo, moge de eeuwige jachtvelden jouw torn nog vaak beleven,

Pablo Intendo Dos Escobar
22/01/2016 – 30/01/2022
Ontworpen en ontwikkeld door Ezzie